Ads 468x60px

Social Icons

Meksykańskie Burrito z kurczakiem i serem cheddar





Czas przygotowania : 30 minut
Liczba porcji: 4
Trudność: Łatwe





Meksykańskie Burrito z kurczakiem i serem cheddar - skłądniki

mięso mielone drobiowe - 300 gramów 
Fix Kurczak po meksykańsku Knorr - 1 opakowanie 
kolendra świeża - 1 pęczek 
tortilla pszenna - 4 sztuki 
cebula czerwona - 1 sztuka 
ser cheddar starty - 100 gramów 
czarna fasola z puszki - 0.5 szklanki 
olej - 50 mililitrów woda - 300 mililitrów 
papryka czerwona - 1 sztuka

Meksykańskie Burrito z kurczakiem i serem cheddar - przygotowanie

Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.
Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.
Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

0 komentarze:

Prześlij komentarz