Ads 468x60px

Social Icons

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną






Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Trudność: łatwe








Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną - składniki:

mięso wołowe gulaszowe - 500 gramów 
papryka mielona ostra - 1 łyżka 
zioła prowansalskie - 1 łyżka 
cebula biała - 1 sztuka 
cebula czerwona - 1 sztuka 
woda - 1.5 litrów 
seler naciowy - 1 sztuka 
Rosół wołowy Knorr - 3 sztuki 
koncentrat pomidorowy - 100 gramów 
Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr - 3 łyżki 
sól i pieprz do smaku oregano suszone - 5 gramów 
kasza gryczana torebka - 2 sztuki

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną - przygotowanie:

Mięso pokrój w kostkę, posyp rozkruszoną ½ kostki Knorr, w garnku usmaż na oleju na kolor brązowy, dolej 0,5 l wody i duś do miękkości.
Seler naciowy pokrój w plastry, cebule w piórka. Podsmaż wszystko na patelni dodając zioła i paprykę.
Do mięsa dodaj warzywa i kostki Knorr, oraz koncentrat pomidorowy, zagotuj.
Dodaj zasmażkę Knorr, dopraw do smaku pieprzem i zagotuj.
Kaszę gryczaną ugotuj według uznania.

0 komentarze:

Prześlij komentarz