Ads 468x60px

Social Icons

Pasta arabska





Czas: 15 minut
Ilość porcji: 8
Poziom: łatwe



Pasta arabska - składniki:


mięso kurczaka - 250 gramów

Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
migdały - 50 gramów 
orzechy włoskie - 50 gramów 
bułka tarta - 4 łyżki 
oliwa - 1 łyżka 
majonez - 1 łyżka 
śmietanka - 0.5 szklanki 
sok z połowy cytryny 
pieprz - 1 szczypta

Pasta arabska - przygotowanie:

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj bulion na włoszczyźnie.
Gotuj do miękkości po czym schłodź.
Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój.
Migdały i orzechy drobno posiekaj.
Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę.
Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź.

0 komentarze:

Prześlij komentarz