Ads 468x60px

Social Icons

Pieczone jabłka z syropem klonowym





Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 3
Trudność: łatwe




Pieczone jabłka z syropem klonowym - składniki:

  • 3 jabłka
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • do smaku cynamon
  • do posypania cukier brązowy
  • 3 łyżki kruszonki

Pieczone jabłka z syropem klonowym - przygotowanie:

Jabłka myjemy,odcinamy wierzch i wydrążamy środek nasienny specjalnym nożykiem. Wybierajmy do pieczenia niezbyt wielkie jabłka. Do środka jabłka wlewamy syrop klonowy, posypujemy posiekanymi orzechami wymieszanymi z rodzynkami. Delikatnie oprószamy cynamonem. Na wierzch dajemy kruszonkę. Ja akurat miałem w zamrażalniku kruche ciasto, więc starłem na tarce i posypałem wierzch jabłek. Ponownie oprószamy delikatnie cynamonem. Wierzch posypujemy odrobiną cukru brązowego. pieczemy około 30 minut w temperaturze 180'C.

0 komentarze:

Prześlij komentarz