Ads 468x60px

Social Icons

Rolada orzechowa z lodami Carte D'or Creme Caramel








Czas: 30 minut
Ilość porcji: 6
Poziom: łatwe





Rolada orzechowa z lodami Carte D'or Creme Caramel - składniki:




margaryna - 80 gramów 
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka 
mąka - 125 gramów 
żółtko - 1 sztuka 
śmietana - 1 łyżka 
masa orzechowa: grubo zmielone orzechy - 60 gramów 
cukier - 2 łyżki 
białko - 1 sztuka 
sos czekoladowy 
lody Carte D'or Creme Caramel



Rolada orzechowa z lodami Carte D'or Creme Caramel - przygotowanie:



W misce wymieszaj składniki na ciasto: Kasię, proszek do pieczenia, mąkę, cukier, żółtko i śmietanę. Następnie wyjmij ciasto i podsypując mąką, zagnieć aż do uzyskania gładkiej, sprężystej masy.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18x22cm podsypując mąką.
Białko ubij lekko na pianę i wymieszaj z cukrem i orzechami. Powstałą masę rozprowadź po całej powierzchni ciasta.
Następnie zwiń jak roladę i włóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksowej o długości 18cm. Nagrzej piekarnik do 180st C, wstaw ciasto i piecz ok. 40 min.
Upieczone i ostudzone ciasto pokrój na plastry, polej sosem czekoladowym i podawaj z lodami Carte D'or Creme Caramel.

0 komentarze:

Prześlij komentarz