Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 3
Trudność: łatwe
Pieczone jabłka z syropem klonowym - składniki:
- 3 jabłka
- 3 łyżki rodzynek
- 3 łyżki syropu klonowego
- do smaku cynamon
- do posypania cukier brązowy
- 3 łyżki kruszonki
Pieczone jabłka z syropem klonowym - przygotowanie:
Jabłka myjemy,odcinamy wierzch i wydrążamy środek nasienny specjalnym nożykiem. Wybierajmy do pieczenia niezbyt wielkie jabłka. Do środka jabłka wlewamy syrop klonowy, posypujemy posiekanymi orzechami wymieszanymi z rodzynkami. Delikatnie oprószamy cynamonem. Na wierzch dajemy kruszonkę. Ja akurat miałem w zamrażalniku kruche ciasto, więc starłem na tarce i posypałem wierzch jabłek. Ponownie oprószamy delikatnie cynamonem. Wierzch posypujemy odrobiną cukru brązowego. pieczemy około 30 minut w temperaturze 180'C.
0 komentarze:
Prześlij komentarz