Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Trudność: łatwe
Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną - składniki:
mięso wołowe gulaszowe - 500 gramów
papryka mielona ostra - 1 łyżka
zioła prowansalskie - 1 łyżka
cebula biała - 1 sztuka
cebula czerwona - 1 sztuka
woda - 1.5 litrów
seler naciowy - 1 sztuka
Rosół wołowy Knorr - 3 sztuki
koncentrat pomidorowy - 100 gramów
Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr - 3 łyżki
sól i pieprz do smaku oregano suszone - 5 gramów
kasza gryczana torebka - 2 sztuki
Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną - przygotowanie:
Mięso pokrój w kostkę, posyp rozkruszoną ½ kostki Knorr, w garnku usmaż na oleju na kolor brązowy, dolej 0,5 l wody i duś do miękkości.
Seler naciowy pokrój w plastry, cebule w piórka. Podsmaż wszystko na patelni dodając zioła i paprykę.
Do mięsa dodaj warzywa i kostki Knorr, oraz koncentrat pomidorowy, zagotuj.
Dodaj zasmażkę Knorr, dopraw do smaku pieprzem i zagotuj.
Kaszę gryczaną ugotuj według uznania.
0 komentarze:
Prześlij komentarz