Czas: 15 minut
Ilość porcji: 8
Poziom: łatwe
Pasta arabska - składniki:
mięso kurczaka - 250 gramów
Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
migdały - 50 gramów
orzechy włoskie - 50 gramów
bułka tarta - 4 łyżki
oliwa - 1 łyżka
majonez - 1 łyżka
śmietanka - 0.5 szklanki
sok z połowy cytryny
pieprz - 1 szczypta
Pasta arabska - przygotowanie:
Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj bulion na włoszczyźnie.
Gotuj do miękkości po czym schłodź.
Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój.
Migdały i orzechy drobno posiekaj.
Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę.
Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź.
0 komentarze:
Prześlij komentarz