Czas: 15 minut
Ilość porcji: 5
Poziom: łatwe
Dip sezamowy arabski - składniki:
jogurt naturalny - 0.5 szklanki
przyprawa w mini kostkach czosnek Knorr - 1 sztuka
pasta sezamowa tahina - 0.5 szklanki
ząbek czosnku - 4 sztuki
natka pietruszki - 2 pęczki
jajko ugotowane na twardo - 1 sztuka
sok z cytryny - 2 łyżki
Dip sezamowy arabski - przygotowanie:
Jajko ugotuj na twardo i po schłodzeniu obierz. Natkę pietruszki posiekaj.
Drobno posiekany czosnek utrzyj ze skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i 2 łyżkami soku z cytryny.
Następnie stopniowo dodawaj tahinę. Ucieraj tak długo, aż powstanie gęsty krem.
Utrzyj go z żółtkiem i jogurtem.
Wymieszaj z zieloną pietruszką i posiekanym białkiem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz